Skip Navigation Links KommuneProfilen oppdateres. Det kan forstyrre driften

Utvalgte næringer  > Industri > Sysselsetting, bedrifter og betydning > Din region
Modulen viser sysselsetting og bedrifter innen industrinæringene.
Modulen bygger på SSBs registerbaserte sysselsettingsstatistikk
Tabellene viser antall sysselsatte og bedrifter i næringene - og næringenes betydning.
Næringenes betydning er målt som andel av samlet sysselsetting og med lokaliseringsfaktoren
Næringskodene bygger på Standard for Næringsgruppering SN 2007 (kodene er angitt i tabellene).
Fra menyen nedenfor finnes moduler med sammenlikning og rangering av regioner.
Om Statistikken  > Mer om innholdet i denne modulen
Datagrunnlag  > Beskrives her - med lenke til SSB

Velg Fylke >>    Velg Region >>   << Velg region direkte fra boksen Velg Region - eller velg først fylke for å avgrense til regioner innen valgt fylke.

Tabell 1. Antall sysselsatte etter næringsgruppe. Industri

Antall sysselsatte i utvalgte industrigrupper. Valgt region
The chart showing 10 Næringsmiddel series, 11 Drikkevarer series, 13 Tekstilindustri series, 16 Treindustri series, 18 Trykking, grafisk series, 17 Papirindustri series.

Tabell 2. Andel av samlet sysselsetting i valgt region. Industri
  Antall sysselsatte i utvalgte industrigrupper. Valgt region
The chart showing 20 Kjemisk series, 21 Farmasøytisk series, 22 Gummi/plast series, 23 Mineralprodukter series, 24 Metallindustri series, 25 Metallvare series.

Tabell 3. Antall registrerte bedrifter etter næringsgruppe. Industri
  Antall sysselsatte i utvalgte industrigrupper. Valgt region
The chart showing 26 Data/elektronisk series, 27 Elektroteknisk series, 28 Maskinindustri series, 29 Motorkjøretøyer series, 30 Transportmiddel ellers series, 31 Møbelindustri series.

Tabell 4. Lokaliseringsfaktor etter næringsgruppe. Industri

Lokaliseringsfaktoren viser hvor mye en næring betyr i en valgt region - sammenliknet med samme nærings betydning på landsbasis. Beregningen er basert på antall sysselsatte.

En næring som har samme andel av sysselsettingen i regionen som på landsbasis har lokaliseringsfaktor = 1.
Lokaliseringsfaktoren er over 1 hvis næringen betyr mer i regionen enn på landsbasis.
Lokaliseringsfaktoren er under 1 hvis næringen betyr mindre i regionen enn på landsbasis.
Formelen for lokaliseringsfaktoren er slik:
(Andel av syss i region)/(andel av syss på landsbasis)
På landsbsis vil lokaliseringsfaktoren for alle næringer alltid være lik 1.