Utdanning og kompetanse

Utdanningsnivå
Utdanningsnivå. Antall og andel personer etter utdanningsnivå. 2000-2016

Høyere utdanning
Høyere utdanning i alt. Antall og andel personer med høyere utdanning. 2000-2016
Lang høyere utdanning i alt. Antall og andel personer med lang høyere utdanning. 2000-2016
Kort høyere utdanning i alt. Antall og andel personer med kort høyere utdanning. 2000-2016

Videregående utdanning
Elever etter studieretning i videregående skole. Antall og andel. 2001-2017
Elever i offentlige og private skoler. Antall og andel. 2001-2017
Antall og andel 16-18-åringer i VGO - etter landbakgrunn. 2006-2016
Gjennomstrømning i videregående utdanning. Antall og andel. 2001-2017

Grunnskole
Grunnskolepoeng. Gjennomsnitt per elev. 2007-2016
Grunnskole. Andel med spesialundervisning. 2008-2016

Fra Grunnskole til Student
Fra Grunnskole til Student. Direkte valg. Antall og andel.2006-2016

Barnehager

Utdanning og kompetanse > Om innholdet
Modulene under Utdanning og kompetanse viser utviklingen i befolkningens utdanningsnivå i regionene - og hvordan utdanningsnivået varierer mellom regionene.
Her finnes moduler som viser antall og andel innbyggere med lang og kort høyere utdanning. Modulene viser hvordan befolkningen med høyere utdanning har vokst siden år 2000 - og rangerer regionene etter antall og andel innbyggere med høyere utdanning.
Elever i videregående utdanning er fordelt etter studieretning og på offentlige og private skoler. Elevene er også fordelt etter landbakgrunn.
Gjennomstrømningen i videregående utdanning viser hvor mange elever som fullfører skolen innen normal tid, hvor mange som ikke har bestått og har sluttet. Modulene viser forskjeller mellom regionene.
Resultatene i Grunnskolen belyses gjennom grunnskolepoeng per elev. Dessuten er det moduler som viser andelen med spesialundervisning i Grunnskolen - og hvordan denne andelen varierer over tid og mellom regioner.
Veien gjennom utdanningssystemet belyses under modulene "Fra Grunnskole til Student" - og viser antall og andel elever som går direkte fra Grunnskole til Videregående - og direkte fra videregående utdanning til studier på universiteter og høyskoler.
Barnehagene belyses i et eget temaområde. Her finnes blant annet moduler som viser barnehagedekningen, personalets kompetanse og barnehagenes økonomi - og hvordan barnehagesektoren fordeles mellom offentlige og private aktører.