Skip Navigation Links OBS OBS: Vi legger om til ny 2020-kommunestruktur. Derfor: Sidene kan laste tregt en stund fremover - og i perioder ikke fungere. Beklager
Bygg og Bolig  > Boligbygging og befolkningsvekst > Byer
Modulen rangerer byer etter forholdet mellom boligbygging og befolkningsvekst i årene 2015-2017
Modulen viser antall fullførte nye boliger og antall nye innbyggere i regionene.
Forholdstallet nye innbyggere per ny bolig er en indikator på balansen mellom boligbygging og folkevekst.
Vi vet at en gjennomsnittlig husholdning består av om lag 2,2 personer.
Høye tall over tid for personer per ny bolig kan tyde på mangelfull boligbygging.
Fra menyen nedenfor finnes moduler som viser utviklingen for DinRegion og andre regionale sammenlikninger.
Hvor er din kommune/region?  > Om tilgang

Velg Landsdel >>>

<<  Velg Landsdel i boksen til venstre for å se  byer bare innen valgt landsdel.

Tabell 1. Boligbygging og befolkningsvekst. Nye boliger og nye innbyggere - og innbyggere per ny bolig. Gjennomsnitt 2015 - 2017.
Region/Kommune
Nye innbyggere
Nye boliger og nye innbyggere:
per ny bolig (Descending)
Nye boliger
Nye innbyggere
0301 Oslo3,912 3339 115
1102 Sandnes1,20710849
1804 Bodø1,17376441
1106 Haugesund1,05243256
1103 Stavanger0,53593317
1101 Eigersund-0,1090-9
1505 Kristiansund-0,4477-34
*) Både nye boliger og nye innbyggere er regnet som 3-årlig gjennomsnitt - her for årene 2015-2017

Nye innbyggere per ny bolig. Gjennomsnitt 2015-2017
The chart showing Igangsatt series.
*) Både nye boliger og nye innbyggere er regnet som 3-årlig gjennomsnitt - her 2015-2017
  Om modulen
Modulen viser forholdet mellom fullførte nye boliger og antallet nye innbyggere i kommuner og regioner. Dette illustrerer balansen mellom boligbygging og befolkningsvekst. Vi vet at en gjennomsnittlig husholdning består av om lag 2,2 personer i gjennomsnitt.
hvis det over tid er flere nye innbyggere per ny bolig enn dette vil det være mangel på nye boliger - og press på boligmarkedet.
Boligbyggingen svinger naturlig nok en del fra år til år - med spesielt store utslag i små kommuner. Derfor har vi valgt å regne både boligbyggingen og befolkningsveksten som 3-årlig gjennomsnitt. Det jevner ut de årlige svingene.
Vær oppmerksom på at kommuner med nedgang i folketallet vil ha et negativt forhold mellom boligbygging g folkevekst. Dette gir jo egentlig ingen mening - men illustrerer at boligtilgangen bedres...