Skip Navigation Links OBS OBS: Vi har problemer med en database. Det betyr at nettstedet i perioder ikke fungerer. Vi arbeider for å løse dette. Beklager
Samferdsel
Samferdsel > Samlet oversikt for din kommune

Kjøretøyer - etter type, merke og drivstoff
Antall biler og biltetthet. Personbiler og andre kjøretøyer. 2000-2018
Personbiler etter type drivstoff. 2000-2018
Personbiler etter bilmerke. 2008-2018
Motorsykler og mopeder etter type. 2000-2018

Bilenes kjørelengder
Kjørelengder per bil og per innbygger. Personbiler. 2010-2018

Biler vraket mot pant
Biler vraket mot pant. Personbiler og varebiler. Antall og andel. 2000-2018

Vegnett
Veglengder etter type veg - og veglengder per bil og per innbygger. 2010-2018
Sykkelveger. Lengde og betydning. 2010-2018

Pendling og arbeidsreiser
Innpendling, utpendling og pendlingsbalanse. 2000-2018
Pendlingsstrømmer til og fra kommuner. 2000-2017

Vegtrafikkulykker og ulykkesrisiko
Veitrafikkulykker og ulykkesrisiko. Drepte og skadde i alt og i forhold til befolkning, kjøretøybestand og veglengde. 2000-2018
Veitrafikkulykker og ulykkesrisiko. Gjennomsnitt for 5-årsperioder. 2000-2018

Luftfart
Passasjerer etter flyplass. 2009-2018
Trafikkmønster mellom norske flyplasser. 2018
Utvikling i trafikkmønster mellom norske flyplasser. 2009-2018

Jernbane
Passasjerer etter banestrekning. 2012-2018

Busstransport
Busstransport. Transportytelser. Fylkesinterne ruter. 2005-2018
Busstransport. Driftsøkonomi. Fylkesinterne ruter. 2005-2018

Drosjetransport
Drosjetransport. Transportytelser og inntekter. 2014-2018

Hurtigruta Bergen-Kirkenes
Passasjerutvikling etter anløpshavn. 2006-2018.Velg havn
Passasjerer etter sesong og måned. 2006-2018. Velg havn
Sammenlikning og rangering av havner. 2006-2018

Samferdsel > Om innholdet
Modulene under Samferdsel belyser blant annet struktur og utvikling i kjøretøybestand og biltetthet. I tillegg gis det regionale perspektiver på vegnettet, veitrafikkulykker og ulykkesrisiko. For luftfart, jernbane og Hurtigruten gis det også regionale perspektiver på trafikkomfanget.
Modulene om kjøretøybestanden viser hvordan bilparken fordeler seg på type kjøretøy, etter type drivstofft og etter bilmerke. Her følger vi blant annet utviklingen i fordelingen mellom bensin og diesel - og fremveksten av el-biler.
Vi viser at det finnes store regionale forskjeller i personbilenes fordeling på bilmerke. Og bilenes kjørelengder er viktig for trafikkomfanget.
I modulene om vegtrafikkulykker gis det regionale perspektiver på den betydelige nedgangen i ulykkesrisiko vi har sett siden århundreskiftet.
Modulene om luftfart viser utviklingen i passasjertrafikken ved flyplassene og trafikkstrømmen mellom flyplassene.
Modulene under Jernbane viser passasjertrafikken på de ulike banestrekningene de siste årene.
I tillegg er det moduler som belyser passasjertrafikken på Hurtigruten Bergen-Kirkenes - med opplysninger om trafikkomfanget i de forskjellige havnene og etter årstid.